Heistse Pijl mag al over Pompoenstraat, inwoners nog niet

Heistse Pijl mag al over Pompoenstraat, inwoners nog niet

Heistse Pijl mag al over Pompoenstraat, inwoners nog niet

Print
Heist-op-den-Berg - De ernstige grondverzakking in de Pompoenstraat in Wiekevorst (Heist) is eindelijk hersteld. De karavaan van de Heistse Pijl reed als eerste over de weg. Maar vlak na de koers ging het nieuwe asfalt weer dicht. De inwoners vinden dat het al veel te lang heeft geduurd.
Begin maart zorgde een ernstig lek in een rioleringscollector ter hoogte van Pompoenstaat, Paradijzen en Lage Dreef er voor dat er een gigantische verzakking optrad. Het wegdek stuikte in mekaar en al het verkeer op de drukke verbindingsweg moest omrijden.

Voor veel omwonenden was het een grote opluchting dat het wegdek eindelijk klaar was. Woensdag werd de baan afgewerkt met een laag asfalt. "Maar nu horen we dat de baan na de koers nog voor twee weken zal dichtgaan. Als de koers er over mag, waarom wij niet? Achter de koers rijdt toch ook een karavaan van ploegwagens", klinkt het in Wiekevorst.

"In de ondergrond is een grote hoeveelheid beton gebruikt. Die is nog niet helemaal uitgehard. Zwaar verkeer zou te grote trillingen veroorzaken die nieuwe problemen kunnen veroorzaken. Daarom kan de baan nog niet opengesteld worden. We denken dat het nog tien dagen tot twee weken kan duren vooraleer al het verkeer weer door kan", aldus schepen van Mobiliteit Carl Verelst (CD&V).

Maandag volgt nog een overleg om te kijken of er geen mogelijkheid is om toch ook al personenwagens door te laten.

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio