Belg laat hond in auto creperen op hondenshow

Belg laat hond in auto creperen op hondenshow

Belg laat hond in auto creperen op hondenshow

Print
De Oostenrijkse politie heeft zaterdag een Belg bekeurd wegens dierenmishandeling. De man uit Outrijve (Avelgem), West-Vlaanderen, had twee honden in de auto achtergelaten terwijl hij een bezoek bracht aan de 'World Dog Show' in Salzburg. Een hond stierf door oververhitting, de andere kon met emmers water worden gered.

Hondenliefhebber Gil L. had rond het middaguur zijn twee mudi's (kleine Hongaarse herdershonden) in zijn auto achtergelaten op de parking van de World Dog Show in Salzburg. In de Oostenrijkse stad is het momenteel dertig graden warm. De nummerplaat werd meermaals in het Engels afgeroepen op de show, bevestigen andere Belgen op het prestigieus concours, waar zo'n 7.000 hondenhouders uit heel de wereld aan deelnemen. Omdat de eigenaar onvindbaar bleek, sloeg de politie de achterruit in. Eén van de twee honden bleek al dood, de tweede kon met meer dan vijftien liter water tijdig worden afgekoeld.

"Hoewel het om een ervaren hondeneigenaar ging, had hij voor de honden geen water voorzien", stelt de woordvoerder van de politie van Salzburg. "We hebben de hond die het overleefde 15 liter water gegeven. Pas daarna was zijn dorst gelest. De eigenaar kwam pas anderhalf uur later bij de wagen aan. Hij kon niet geloven wat er was gebeurd."

Toch was de Belg luidens de Oostenrijkse media niet de enige 'hondenliefhebber' die zijn dieren in een bakoven achterliet. De politie kreeg in totaal tien oproepen van bezoekers aan de 'World Dog Show' die honden in auto's op de parking hadden zien lijden.

KMa/GW

Foto: Een mudi, de hondensoort die in Salzburg omkwam.

Foto HBvL

MEEST RECENT