Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

Bee Gees-zanger Robin Gibb overleden

Print
De Britse popster Robin Gibb is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie in de nacht van zondag op maandag meegedeeld. De zanger van de populaire popgroep The Bee Gees verloor een jarenlang gevecht tegen kanker.

Robin Gibb werd in 1949 geboren op het Britse eiland Man. Na hun emigratie naar Australië vormde hij samen met zijn eerder al overleden tweelingbroer Maurice en zijn oudere broer Barry de popband The Bee Gees. Ze maakten naam met hits als Massachusetts en Words.

Wegens onderlinge meningsverschillen verliet Robin Gibb in 1969 de band en scoorde een solohit met Saved by the bell. Zes jaar later maakten The Bee Gees een comeback. Surfend op de golven van de discorage bereikte hun carrière een piek met wereldhits als Stayin' alive, How deep is your love en Night fever.

Met meer dan 200 miljoen verkochte platen mogen The Bee Gees beschouwd worden als één van de meest succesvolle popacts aller tijden. Hun songschrijverstalent diende daarenboven niet enkel hun eigen karakteristieke falsetstemmen. Ze schreven ook songs voor artiesten als Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross.

Ongeveer achttien maanden geleden werd bij Robin Gibb een tumor in de darm vastgesteld. De kanker zou zich ook naar de lever verspreiden. Vorige maand kwam het bericht dat Gibb als gevolg van een longontsteking in een coma was beland. Een week later kwam hij opnieuw bij bewustzijn, maar uiteindelijk is de slepende ziekte de zanger toch fataal geworden.

Foto Reuters

Nu in het nieuws