Janssens en De Wever ruzieën over stadion

Print

Janssens en De Wever ruzieën over stadion

Burgemeester Patrick Janssens wil dat het geld voor het nieuwe voetbalstadion gebruikt wordt om nieuwe scholen en crèches te bouwen. Volgens N-VA schendt hij daarmee de gemaakte afspraken. Janssens reageert gepikeerd op die kritiek.

“Ik zie Antwerp en Beerschot de komende jaren niet samen spelen in het voetbalstadion dat we op Petroleum Zuid willen bouwen”, zegt Patrick Janssens. “En dus kunnen we het geld dat we daarvoor op de begroting hebben ingeschreven, 25 miljoen euro, beter gebruiken om de nood te lenigen aan beschikbare plaatsen in het basisonderwijs en in de kinderopvang.”

STANDPUNT: 'N-VA moet de zwartepiet niet wegschuiven'

Er moeten de komende jaren tientallen nieuwe scholen en crèches worden gebouwd om duizenden kleuters en kinderen een plaats te geven in het Antwerpse onderwijs. “Vlaanderen kan de financiering daarvan maar moeilijk volgen”, aldus Patrick Janssens. “Die 25 miljoen kan dus beter gebruikt worden als prefinanciering.”

N-VA: "Verkiezingstaal"

Volgens N-VA bezondigt Janssens zich aan “verkiezingstaal” en schendt hij de afspraken die binnen het stadsbestuur werden gemaakt. “De clubs zouden tijd krijgen tot na de verkiezingen in oktober”, reageert N-VA-schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. “Janssens doet nu net of wie voor het stadion is, per definitie tegen onderwijs is. Niets is minder waar.”

Janssens: "Zorgen om sfeer in meerderheid"

Janssens ontkende maandagochtend op Radio 1 niet dat het om een eigen voorstel gaat dat nog niet werd afgetoetst met zijn meerderheid, maar begrijpt de kritiek van De Wever niet goed. "Het is toch niet meer dan normaal dat een burgemeester zich zorgen maakt over dit soort thema's en voorstellen formuleert. Het zou onverantwoord zijn dat dat geld opzij blijft staan terwijl er nu grote noden zijn in de kinderopvang en het onderwijs."

Janssens had ook nog een sneer richting De Wever klaar. "Het is vreemd dat de kritiek net komt van iemand die continu in het nieuws is met dingen die niets met politiek hebben te maken", verwijst Janssens naar de verschillende media-optredens van de N-VA-topman. "Ik begin mij grote zorgen te maken over de sfeer in de meerderheid als een burgemeester al geen voorstellen meer mag lanceren."

De Wever zelf kwam afgelopen weekend in het nieuws door zijn vlucht in een tweedekker op de luchthaven van Deurne. Daar lanceerde de N-VA'er meteen zelf een campagnevoorstel. Hij hield er een vurig pleidooi voor opwaardering van zakenluchthavens als die van Deurne.

WD

Foto's Jan Van der Perre en PN

Meer voetbalnieuws