Brad Dean (Aalstar) opnieuw coach van het jaar

De Amerikaan Brad Dean is verkozen tot Coach van het Jaar. Dat maakte de Belgian Basketball Coaches Association zondag bekend.

ikerremans

De trainer van Aalstar kreeg van een jury van journalisten, collega's en sportbestuurders 68 punten, en haalde het voor Gent-coach Yves Defraigne (58 punten) en Eddy Casteels (54 ptn), coach bij de Antwerp Giants.

Voor Dean is het de tweede keer op rij dat hij de onderscheiding krijgt. Hij leidde Aalstar dit seizoen naar de eerste Bekerwinst in de geschiedenis van de club, na een spannende finale in en tegen Antwerp. In de play-offs sneuvelden de Ajuinen in de eerste ronde tegen Bergen.

Dean krijgt zijn trofee op 2 juni tijdens de BBCA-Day in Neder-Over-Heembeek (9u30).

Bij de vrouwen werd Philip Mestdagh verkozen tot Coach van het Jaar. Mestdagh pakte met Ieper de dubbel titel-beker, en haalde het met een straatlengte voorsprong op Sven Van Camp (Kangoeroes Boom) en Daniel Goethals (Namen). Mestdagh kreeg 62 punten van de jury, tegen 14 voor Van Camp en 8 voor Goethals. Hij krijgt zijn trofee op 13 juni, in de marge van de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië in Neder-Over-Heembeek.

Foto Belga: Bekerwinst Aalstar

Meer sportnieuws