Skeeleraars rijden voor Belgische titels in Elewijt

Dit weekend worden de Belgische Kampioenschappen skeeleren georganiseerd. Op zaterdag op de piste van het Bloso-centrum in Brugge en zondag op de weg in Zemst.

Juliaan Deleebeeck

Groot favoriet Bart Swings neemt niet deel aan het nationale kampioenschap. Hij rijdt een World Cup wedstrijd in Korea, waardoor het een open titelstrijd wordt onder de andere deelnemers.

Zondag organiseert Reko Zemst in Elewijt het kampioenschap op de weg. De technische commissie zocht en tekende een omloop uit die overal 5 meter asfaltbreedte heeft, aan de Diependaalstraat, Wippendries en Driesstraat. Vanaf 10u komen de deelnemers voor de 500 meter sprint aan de startlijn en in de namiddag worden, vanaf 13.30u de langere afstanden gereden.

“De club verwacht er sterke prestaties van Wannes Van Praet bij de seniores, Arno Bailly en Ellen Vandecatsye bij de juniores en scholier Nimphe Keuleers”, vat Marie- Claire Van Damme de medaillehoop samen.

Na afloop van het kampioenschap wordt beslist over de selecties voor het Europees jeugdkampioenschap en het EK. Juliaan DELEEBEECK

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio