België vaardigt al zeker 75 atleten af naar Spelen

Er staan momenteel al 75 Belgische atleten op de lijst van selecteerbare atleten voor de Olympische Spelen van Londen (27 juli-12 augustus). Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) woensdag bekend.

jrosquin

Zeven atleten werden toegevoegd in drie verschillende sporten: badminton, judo en ruitersport.

Na het EK in het Russische Chelyabinsk zijn vijf Belgische judoka's zeker van hun ticket voor Londen. Het gaat om Ilse Heylen (-52 kg), Charline Van Snick (-48 kg), Joachim Bottieau (-81 kg), Elco Van Der geest (-100 kg) en Dirk Van Tichelt (-73 kg).

Badmintonner Yuhan Tan (foto) voldeed met een 31e plaats op de uitgezuiverde kwalificatielijst aan het internationale criterium. Aan de BOIC-norm voldeed hij al eerder.

Dressuurruiter Jeroen Devroe behaalde eind april op een outdoorwedstrijd in het Franse Saumur de BOIC-norm voor deelname aan de Spelen.

5 teams

Tot op heden telt de lijst van selecteerbare atleten 75 namen: 23 individuele atleten, 5 teams en 2 ploegen hebben zowel voldaan aan de criteria van het IOC als aan die van het BOIC, en zijn dus selecteerbaar voor deelname aan de Spelen in Londen.

Foto: Belga Yuhan Tan

Vastgoed

Jobs in de regio