Pfizer breidt vestiging in Puurs uit

Pfizer breidt vestiging in Puurs uit

Pfizer breidt vestiging in Puurs uit

Print
Puurs - Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer investeert 140 miljoen euro in zijn vestiging in Puurs. Hierdoor worden 100 bijkomende jobs gecreëerd. Pfizer is tevens één van de grootste farmaconcerns van de wereld.

Pfizer is al vele jaren sterk verankerd in Klein-Brabant. Het bedrijf stelt er in verscheidene vestigingen zo'n 1.400 mensen tewerk. Het concern gaat nu een bijkomende productiehal bouwen voor de aanmaak van een nieuw vaccin. Het gaat om het vaccin Prevenar13 dat vooral kinderen bestand moet maken tegen pneumokokken, die tot een longontsteking kunnen leiden. Tegen het jaar 2015 moet de nieuwe productie-eenheid zo'n 50 miljoen vaccins kunnen aanmaken. Daartoe is al een grote bestelling geplaatst door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Algemeen directeur Luc Van Steensel is bijzonder trots op het nieuwe project. De Belgische farmasector staat internationaal immers zwaar onder druk. Puurs had in dit opzicht heel wat concurrentie te verwerken van een vestiging uit de groep in India. "Maar wij hebben het gehaald omdat we heel wat ervaring hebben op het vlak van de steriele aanmaak van vaccins en door het feit dat wij als productie-eenheid sterk geautomatiseerd zijn."

De nieuwe productie-eenheid kost globaal zo'n 68 miljoen euro. Pfizer gaat zijn vestiging in Puurs evenwel nog verder uitbreiden met 72 miljoen bijkomende investeringen, een bedrag dat bovenop de eerder al toegezegde 60 miljoen euro komt

.

Puurs is voor Pfizer een van de grootste buitenlandse productie- en verpakkingseenheden. 98% van de globale productie is er bestemd voor het buitenland.

Marc BALDUYCK

Foto: archief

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio