Geen Spelen voor Krajicek door knieblessure

De Nederlandse tennisster Michaëlla Krajicek (WTA 71) is door een knieblessure maandenlang uitgeschakeld en zal daardoor niet kunnen deelnemen aan Roland Garros, Wimbledon en de Olympische Spelen. De tennisster moet een operatie aan haar rechterknie ondergaan, zo maakte ze maandag zelf bekend.

mimeers

"Mijn knie verkeert in zo'n slechte staat dat ik pijn heb wanneer ik gewoon loop of zelfs wanneer ik op bed lig", verduidelijkte ze. "Zoals je kan voorstellen, ben ik er totaal kapot van."

Krajicek had nog even de hoop om de pijn te kunnen bestrijden met pijnstillers of cortisoneninjecties, zodat ze toch kon deelnemen aan de grandslamtoernooien Roland Garros (eind mei) en Wimbledon (juni).

Slechtste dagen uit carrière

Maar na een bezoek aan een arts werd duidelijk dat een operatie de enige optie was. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Als iemand bemoedigende woorden heeft, dan kan ik ze op dit moment zeker gebruiken. Dit is zeker één van de slechtste dagen uit mijn carrière."

Krajicek had een goede prestatie nodig op Roland Garros om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat toernooi moet ze nu echter ook uit haar hoofd zetten.

Foto PhotoNews