Gratis taart voor 4.000 MAS-fans

Gratis taart voor 4.000 MAS-fans

Gratis taart voor 4.000 MAS-fans

Print
Guido Van De Velde van het Promotieteam Bakkers Antwerpen gaat vrijdag 18 mei samen met Leo Frans een taart voor vierduizend personen bakken voor het jarige MAS.

Van De Velde baatte jarenlang een bakkerij uit in Zandhoven-centrum, terwijl Leo Frans een bakkerij had onder de kerktoren van Zoersel. Beide bakkers zijn nu op rust, maar ze kunnen het niet laten om af en toe nog eens wat fijn gebak of patisserie uit een oven te toveren. Het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen viert vrijdag 18 mei zijn eerste verjaardag. Het is de bedoeling dat de reuzenfruittaart vrijdag gratis wordt uitgedeeld aan alle bezoekers van het MAS.

Kai-Mook

Guido Van De Velde is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder werkte hij al mee aan de taart voor de eerste verjaardag van Kai-Mook in de Zoo en aan de Week van de Smaak. "Het is dus niet zo gek dat de stad Antwerpen die vraag aan mij stelde. Bovendien is het neutraler als het Promotieteam Bakkers Antwerpen de taart bakt, dan dat één bepaalde bakkerij die eer krijgt, anders zou het meer op reclame lijken. En wat misschien het meest doorslaggevend element is: wij doen dat gratis en voor niks, gewoon om de bakkers te promoten."

"De jongste tijd komen we soms negatief in het nieuws met de broodprijs. Dan is het leuk om te laten zien dat een ambachtelijke bakker toch nog iets extra's te bieden heeft dan een gewone industriële bakkerij. De veiling van Hoogstraten schenkt alvast tachtig kilo aardbeien voor de MAS-taart, dus er zullen flink wat aardbeien op de taart liggen."

Biscuit

Donderdag gaat Guido het biscuit al bakken in bakkerij Steenackers in Lier. "Vrijdag vanaf half tien beginnen we op het gelijkvloers van het MAS de stukken biscuit tot één geheel voor vierduizend mensen te assembleren, met slagroom en fruit. Wij hopen de taart rond 13u af te hebben.

KRISTIN MATTHYSSEN

Nu in het nieuws