Hemelvaartweekend belooft chaos rond Statielei

Automobilisten kunnen tijdens het Hemelvaartweekend het centrum van Mortsel best vermijden. De Statielei, richting Lier, wordt dan hermetisch afgelosten voor werkzaamheden.

Slaets Seppe

De aannemer legt dit weekend de nieuwe aansluiting aan van de tramsporen op het Gemeenteplein naar de Statielei. Dat alles heeft uiteraard te maken met de tramverlenging van Mortsel naar Boechout. Vier dagen lang wordt er dag en nacht gewerkt, met eventuele geluidshinder voor de buurtbewoners tot gevolg. Voornamelijk tijdens de eerste twee nachten, bij het opbreken van het oude spoor. Kwestie van even de zure appel heen te bijten, want na de werkzaamheden is de aansluiting van het tramspoor richting Capenberg in Boechout een feit. In augustus volgt dan de aansluiting aan de zijde van de Mechelsesteenweg.

Woensdagavond 16 mei gaat de Statielei om 23u dicht, tot maandagmorgen 7u. Autoverkeer moet dan omrijden via de Krijgsbaan en de Drabstraat. In de richting Antwerpen zijn alle bewegingen wel mogelijk. Misschien is het hoe dan ook aangewezen om de wagen in de buurt van het centrum van Mortsel even op stal te laten. Eerdere omleidingen wezen al uit dat de Drabstraat veel extra verkeer niet altijd aankan. Voor het openbaar vervoer zijn er tevens wijzigingen door de tijdelijke verkeerssituatie. Trams 7 en 15 rijden tijdens het Hemelvaartweekend slechts tot de keerlus Koninklijkelaan in Berchem. Tot aan het Gemeenteplein zijn er dan pendelbussen voorzien.

SSl