Hazard weer beste speler in Frankrijk

Rode Duivel Eden Hazard is maandagavond in de Franse hoofdstad Parijs door de profspelersfederatie UNFP voor de tweede opeenvolgende keer uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar' in de Franse Ligue 1.

mimeers

Het 21-jarige Rijselse goudhaantje kreeg in de verkiezing van de spelers en trainers uit de Franse eerste en tweede klasse meer stemmen dan Younès Belhanda (Montpellier), Olivier Giroud (Montpellier) en Nene (PSG). Montpellier-coach René Girard werd 'Trainer van het Jaar'. Lyon-doelman Lloris werd voor de derde keer beste doelman en Belhanda nam de trofee 'Belofte van het Jaar' in ontvangst.

Op de erelijst van de belangrijkste individuele voetbaltrofee in Frankrijk prijkt de naam van Hazard naast die van illustere voorgangers zoals Karim Benzema (2008), Juninho (2006), Michael Essien (2005) en Didier Drogba (2004).

L'Equipe

Ook vorig seizoen werd de winger verkozen tot beste speler van het seizoen in Frankrijk. De twee voorafgaande jaren werd hij telkens 'Belofte van het Jaar'. Dit seizoen werd hij reeds door de Franse sportkrant L'Equipe verkozen tot beste speler van het seizoen. Hazard loodste uittredend kampioen Rijsel dit jaar met 17 doelpunten en 15 assists naar de derde plaats in de Ligue 1.

Het goudhaantje van Rijsel ligt bij de Noord-Fransen nog tot 2015 onder contract, maar de kans dat hij komend seizoen nog bij LOSC speelt, is vrijwel onbestaande. Hazard is immers 'hot' in de Engelse Premier League en wordt door vrijwel alle grote clubs het hof gemaakt.

Met zijn tweede verkiezing tot beste speler neemt hij in schoonheid afscheid van de Franse competitie.

Foto PhotoNews