Statielei richting Lier afgesloten in Hemelvaartweekend

Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend van 16 tot 21 mei 2012 kan je in Mortsel niet richting Lier rijden via de Statielei. Er wordt gewerkt aan de tramsporen. De werken kaderen in de tramlijnverlenging van Mortsel naar Boechout.

ikerremans

Vanaf woensdagavond 16 mei 2012 om 23 uur tot maandagmorgen 21 mei 2012 om 7 uur kan er geen autoverkeer meer van het kruispunt Antwerpsestraat-Mechelsesteenweg richting Lier rijden. Er worden nieuwe tramsporen aangelegd die het Gemeenteplein moeten aansluiten op de Statielei.

Wie vanaf de Antwerpsestraat-Mechelsesteenweg richting Lier moet, dient om te rijden via de Krijgsbaan en de Drabstraat. In de omgekeerde richting, van Lier naar Mortsel, zijn alle bewegingen wel normaal mogelijk.

Ook voor het openbaar vervoer zijn er wijzigingen. Trams 7 en 15 die uit Antwerpen komen, hebben tijdelijk hun eindpunt aan de keerlus Koninklijkelaan. Vandaar tot aan het Gemeenteplein in Mortsel zijn pendelbussen voorzien (meer info via De Lijn).

Geluidshinder

Er zal vier dagen lang dag en nacht worden gewerkt. Mogelijk kan dit enige geluidshinder met zich meebrengen voor de buurtbewoners van het Gemeenteplein. Vooral tijdens de eerste twee nachten, bij de opbraak van het oude spoor, is enige geluidshinder mogelijk.

Na de werken zal de aansluiting van het tramspoor van Mortsel naar Capenberg in Boechout een feit zijn. In augustus wordt de keerlus op het Gemeenteplein nog aangesloten aan de zijde van de Mechelsesteenweg.

Brabo 1 is de eerste cluster tramprojecten uit het Masterplan 2020. Naast het project Mortsel-Boechout, omvat Brabo 1 ook het project Deurne-Wijnegem en de stelplaats in Deurne.

Meer info via www.antwerken.be of via de Vlaamse Infolijn op het nummer 1700 (elke werkdag van 9 tot 19 uur).

Foto Wim Hendrix

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio