"Afschaffing snelle busdienst 41S is spijtige zaak"

De vereniging van openbaarvervoergebruikers TreinTramBus en Bond Beter Leefmilieu (BBL) vinden het "jammer" dat De Lijn overweegt de snelle busdienst 41S tussen het Waasland en Antwerpen af te schaffen. Dat laten ze maandag weten in een reactie, nadat mobiliteitsorganisatie VAB de besparingen bij de Lijn maandagochtend hekelde.

jatimmermans

Jan Vanseveren van TreinTramBus heeft bedenkingen bij het mogelijk afschaffen van de sneldienst, aangezien het "om een goed gebruikte lijn gaat". Maar als er dan toch bespaard moet worden, vindt Vanseveren het essentieel dat het recht op basismobiliteit verzekerd blijft. "Er moet vooral gewerkt worden aan een betere doorstroming. Als de trams en bussen voorrang zouden krijgen in de steden en zo minder tijd zouden verliezen, kan eenzelfde frequentie aan de openbaarvervoergebruiker geboden worden met minder trams en bussen."

Bond Beter Leefmilieu vreest, net als VAB, dat het afschaffen van de sneldienst 41S de gebruikers van die lijn opnieuw richting auto zal duwen. "Dat zou erg jammer zijn, gezien de nu reeds grote mobiliteitsproblemen in Antwerpen en omdat de regio op gebied van milieuvervuiling door uitlaatgassen al een van de zwaarst belaste streken in België is", zegt Erik Grietens Van BBL.

Foto: In april voerden gebruikers van de buslijn al actie tegen de afschaffing

Foto Stefaan Van Hul

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio