Kembo Verhaeren verhuist naar Mechelen

Het wegenwerkenbedrijf Kembo Verhaeren verhuist de administratieve afdeling tegen 1 augustus van Zemst naar het bedrijventerrein Mechelen Campus in de industriezone Mechelen-Noord.

ikerremans

De vestiging van Kembo Verhaeren in Zemst snakt naar uitbreiding. Veel werknemers moeten hun job al meer dan een jaar in containers uitoefenen omdat er geen plaats is voor volwaardige bedrijfslokalen. Daarom verhuist de administratieve afdeling ten laatste op 1 augustus naar het pand in de industriezone Mechelen-Noord waar tot in 2010 het biotechnologische bedrijf Tibotec was gevestigd.

"We verhuizen naar Mechelen omdat het een centraal gelegen stad in volle ontwikkeling is. De industriezone Mechelen-Noord ligt pal aan de E17. Dat is een bijkomend voordeel", zegt communicatieverantwoordelijke van Kembo Verhaeren Bjorn Van den Broeck. Bij de verhuizing worden in eerste instantie geen extra jobs gecreëerd. "De personeelsdienst, de boekhouding, de juridische adviseurs en de werfleiding zullen verhuizen. Alles samen gaat het om 100 tot 120 bestaande jobs. Het zou wel kunnen dat er op termijn extra administratieve jobs bijkomen. Op dat moment is er natuurlijk wel extra tewerkstelling in Mechelen."

De vestiging in Zemst blijft behouden. "Het is zeker niet de bedoeling om onze werkzaamheden in Zemst af te bouwen. De dispatching, de signalisatiedienst en het centrale magazijn blijven daar."

CWil

Foto: De vestiging van Kembo Verhaeren in Zemst

Foto Google Street View

MEER OVER Bart Somers

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio