Van Meir twee jaar langer assistent bij Lierse

Eric Van Meir heeft voor twee jaar bijgetekend als assistent-trainer bij SK Lierse. Dat maakten de Pallieters maandag bekend. De 44-jarige ex-Rode Duivel zal ook mee instaan voor het coachen van het beloftenelftal. In maart verlengden ook trainer Chris Janssens en assistent Herman Vermeulen hun contract bij Geel-zwart.

jatimmermans

Van Meir droeg als speler vijf seizoenen het shirt van Lierse, en is er al sinds 2003 assistent. In september 2010 promoveerde hij een half seizoen tot hoofdcoach, na het ontslag van Aimé Antheunis.

"De verlenging van het contract van Eric is de logica zelf", reageert CEO Jesse De Preter. "Zo'n clubicoon, met zoveel ervaring als Eric moeten we koesteren. Hij krijgt er nu ook de verantwoordelijkheid bij voor het beloftenelftal, en ook dat is normaal. Dat is immers een belangrijke vijver voor ons om te zien wie er rijp is voor de A-kern."

Ook Van Meir is tevreden. "We zijn binnen Lierse samen op weg om een mooi project te verwezenlijken en ik wil daar graag blijven aan meewerken", zegt de voormalige verdediger.

Foto: Eric Van Meir en Chris Janssens

Foto Photo News

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL