Yanina Wickmayer meteen uitgeschakeld in Rome

Yanina Wickmayer (WTA-34) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het graveltornooi in het Italiaanse Rome. Onze landgenote verloor van de Tsjechische Iveta Benesova (WTA-51) na een tiebreak in de derde set: 6-4, 5-7 en 7-6 (7/5) na 2 uur en 7 minuten spelen.

ikerremans

Het was het derde onderlinge duel tussen de twee, 1-1 was de stand voor de wedstrijd. Wickmayer begon slecht aan het duel en moest meteen een break toestaan. Na een nieuwe break liep Benesova uit tot 5-2. Onze landgenote kwam nog tot 5-4 terug, maar de Tsjechische kon de set toch uitserveren.

Eenzelfde scenario in set twee: Wickmayer kon in het eerste spelletje haar opslag niet behouden, en Benesova bevestigde tot 2-0. Wickmayer lukte bij 5-4 echter net op tijd de rebreak en haalde de set nog binnen met 5-7. Onze landgenote leek vertrokken en liep in de beslissende set uit tot 0-3. Benesova kraakte echter niet en maakte de break achterstand ongedaan. Een tiebreak moest uiteindelijk de winnares aanduiden. Tot 4-4 ging het gelijk, daarna kreeg Benesova twee matchpunten. Het tweede was goed voor 6-4, 5-7 en 7-6 (7/5) winst.

Een vroege exit dus voor Wickmayer, die de voorbije twee jaar in Rome telkens de achtste finales haalde. Benesova speelt in de tweede ronde tegen het Chinese achtste reekshoofd Na Li (WTA-9), die vrij was in de eerste ronde.