Verzekeringen Ageas doen het uitstekend

De financiële groep Ageas ruimt in versneld tempo het puin van zijn erfenis rond Fortis op. Dat zadelt de groep opnieuw met verlies op. De verzekeringstak doet het ondertussen meer dan behoorlijk.

ikerremans

Ageas zal allicht nog jaren geconfronteerd worden met de gevolgen van de implosie rond Fortis, de vroegere eigenaar van de groep. Ageas kreeg in de deal met het Franse BNP Paribas een groot deel van de slechte stukken toegeschoven. Ondertussen doet het management er evenwel alles aan om het verleden van zich af te zetten en zich in de toekomst duidelijker als een verzekeringsgroep te positioneren.

In dit opzicht werden met BNP Paribas opnieuw twee deals opgezet waarbij de twee groepen verder uit elkaar gehaald worden. Zo is er enkele maanden geleden een akkoord gemaakt rond de zogenaamde Cashes en rond de eeuwigdurende obligaties van Fortis. Dit zijn langetermijnobligaties die Fortis destijds nog aanging om het Nederlandse ABN Amro over te nemen. Die akkoorden zadelen Ageas evenwel weer met een verlies op van 239 miljoen euro.

De verzekeringen doen het ondertussen uitstekend. Die divisie realiseerde in het eerste kwartaal een winst van 155 miljoen euro, flink wat meer dan wat de financiële analisten voorspeld hadden. Vooral de levensverzekeringen presteerden goed. Ageas kon 17% meer premies boeken.

Onder de streep bleef daardoor echter een globaal verlies van 84 miljoen euro staan. Topman Bart De Smet toont zich best tevreden met dat resultaat. "Vooral onze activiteiten in Azië doen het uitstekend. Daar passeerden wij voor de eerste keer de kaap van de 2 miljard euro. Ik mag dan ook hopen dat het lopende jaar beter zal afsluiten dan het vorige."

Marc BALDUYCK Foto Belga