"Bovenleidingen afsluiten niet mogelijk"

"Het is niet mogelijk om bovenleidingen af te sluiten." Dat zegt Thomas Baeken, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel, in een reactie op het tragische ongeval in Boom, waarbij zondagnamiddag een 15-jarige jongen om het leven kwam. "Enkel bij werken aan het spoor schakelen we uiteraard de stroom uit, maar elders is dat niet mogelijk."

jrosquin

Samen met zijn broer was de jongen op de sporen aan het spelen. Ze klommen op goederenwagons die vlak bij het station van Boom opgesteld stonden. Daarbij raakte het slachtoffer de bovenleiding en kreeg hij een zware elektrische schok. Artsen probeerden hem tevergeefs te reanimeren. Het gerechtelijke lab kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Tijdens het weekend rijden daar geen treinen en spelen er regelmatig kinderen. De buurtbewoners willen al langer dat de sporen veilig worden afgesloten, maar dat is dus niet mogelijk. "Mocht daar door omstandigheden toch een trein moeten passeren, dan heeft die stroom nodig", aldus Baeken.

Foto: BFM Het lichaam van het 15-jarige slachtoffer wordt weggedragen