Weer leven in Kesselse brouwerij

Achter de gevel van de failliete hengelzaak Janssen Sport in de Oude Bevelsesteenweg gaat het oude brouwerijgebouw van Van den Eynde schuil. Bij het appartementenproject dat er op stapel staat, wordt de oude gevel weer zichtbaar gemaakt.

Bert Provoost

Het project van de Nijlense projectontwikkelaar Vevacon heet niet voor niets De Brouwerij. "Het hele project is erop gericht om het oude Kesselse brouwerijgebouw tegenover de vroegere Copacabana weer zichtbaar te maken. De voorgevel is ooit opnieuw gemetseld. Nochtans was het brouwerijgebouw, dat ook nog als maalderij heeft gediend, een karakteristiek gebouw. We gaan de nieuwe gevel er dus afhalen en het oude gebouw weer zichtbaar maken", legt Dan Hens van Vevacon uit.

Een van de lelijkste gebouwen van Kessel moet zo weer een blikvanger worden die positief in het oog springt. "Alleen het geraamte blijft overeind, al de rest wordt vernieuwd. Om het speciale karakter te bekomen, zullen we ook werken met recuperatiematerialen. De bijzondere nok zal ook opnieuw zichtbaar worden. Onder het dak komen lofts met hoge plafonds. Het mooie houten latwerk wordt ook opnieuw gebruikt. Alleen de meterslange schoorsteen op het dak gaan we niet meer in ere herstellen. Dat zou overdreven zijn", lacht Hens.

Het huis rechts naast Janssen Sport wordt ook in het project opgenomen. Het wordt neergehaald en vervangen door een nieuwbouw. In de plaats van de achterliggende magazijnen komen loftwoningen met een eigen inkomdeur. In totaal is er plaats voor veertien wooneenheden. Op dit moment zijn al zes van de veertien eenheden verkocht. De basisprijzen schommelen tussen 190.000 en 250.000 euro.

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio