1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Autoverzekering Miss België kost 5.000 euro

Laura Beyne mocht dit weekend voor de eerste keer met haar gesponsorde Peugeot op weg. Opvallend genoeg bedraagt haar verzekering bijna één vierde van het totaalbedrag van haar wagen, zo'n 5.000 euro. "Een erfenis van haar voorgangsters."

mgeysmans

"Met drie tot vier ongevallen per jaar hebben de voorgaande Missen zo'n kwalijke reputatie opgebouwd, dat we op zoek moesten naar een andere verzekeringsmaatschappij. Missen omschrijven in één woord: brokkenpiloten", vertelt verzekeringsmakelaar Peter Callant aan een krant van De Persgroep.

"De verzekering voor de auto van Laura bedraagt 5.000 euro. Heel veel geld. Laura is slechts 19, woont in Brussel en koos voor een cabrio met zware motor. Allemaal parameters die de verzekering de lucht injagen. Toch mogen we al blij zijn dat we een maatschappij gevonden hebben die een contract wilde afsluiten. In de afgelopen jaren sprongen de meisjes weinig voorzichtig om met de wagens en veroorzaakten ze nogal wat ongevallen."

Miss België-organisatrice, Darline Devos, ontkent die geruchten. "De enige die effectief zelf brokken maakte, was Cilou Annys. Zij botste twee jaar geleden tegen een stilstaande auto op de parking van de VRT. Geen enkele andere miss heeft een ongeval veroorzaakt in het verkeer. Natuurlijk zijn er al andere ongelukjes gebeurd. Parkeren in Brussel levert sowieso de blutsen en builen op en een enkele keer werd er ook een ruit van een wagen ingeslagen om een achtergelaten handtas te stelen. Bij Justine De Jonckheere heeft dan weer vooral kwaad toeval gespeeld. Een keer raakte haar wagen beschadigd door een zandstorm, een andere keer kwam er een verdwaalde dakpan op de auto terecht."

Photo News