Edegem wijdt vernieuwd gemeenteplein feestelijk in

Zo'n vijf jaar na de start is er een einde gekomen aan het bouwproject waarbij het gemeentehuis en -plein een grondige make-over kregen. Een gevarieerde show en de lancering van een eigen bier, de Zonneblusser, vormden de basis voor het feest waarop alle Edegemnaren waren uitgenodigd.

jatimmermans

Het heraangelegde plein zal voortaan dienstdoen als centrale ontmoetingsplaats die voldoende ruimte moet bieden voor de festiviteiten die er in Edegem plaatsvinden. Daarnaast heeft de gemeente ook enkele oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto's geplaatst.

De wijze waarop de Edegemnaren mochten kennismaken met hun nieuwe plein, was alleszins de moeite. Op en rond het gemeenteplein stonden er tentjes waar men kon aanschuiven voor een drankje of hapje en vanaf 14 uur startten er optredens. In zwerverstenten kon je genieten van dorpsverhalen. Er was ook een wervelend en humoristische optreden van de flamencodanseressen van la Guardia Flamenca. Voor de muzikale noot zorgden onder meer accordeonvereniging De Nachtegaal en fanfare Sint-Rosalia.

's Avonds konden de toeschouwers genieten van een indrukwekkende taptoe, verzorgd door de muziekkorpsen KSA Cantincrode, De Koninklijke Harmonie van Financiën, de Red Hackle Pipe Band en de Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen. Daarna was het de beurt aan een deejay om het publiek weer warm te krijgen.

EVELINE DILLEN

Foto W&F