Daan wil beiaard ook op Maanrock

Als het van de Belgische singer-songwriter Daan afhangt, is de Mechelse beiaard straks hip bij de jeugd. Na zijn concert van afgelopen zaterdag wil hij het instrument ook gebruiken in zijn show op Maanrock deze zomer.

ikerremans

Daan Stuyven (42) was afgelopen weekend onder de indruk na zijn concert op de nieuwe beiaard van de Sint-Romboutstoren, het eerste rockconcert ooit op het klokkenspel. "Dit is een fantastisch instrument, en daar moeten wij zeker meer mee doen", zegt hij.

De singer-songwriter heeft grote plannen met de beiaard. Tijdens het weekend van 25 en 26 augustus is hij opnieuw een van de publiekstrekkers op de affiche van Maanrock, het grootste gratis stadsfestival van het land. Daan Stuyven: "Met dit instrument kunnen wij mooie dingen doen. Ik zou er graag nog eens op spelen, met Maanrock bijvoorbeeld. Al zal het praktisch onmogelijk zijn om snel van het podium naar de toren te rennen, en dan is het effect weg."

Daan speelt wel al met een ander idee. "Misschien kunnen wij onze show even laten overgaan in muziek van de beiaard, of er een nummer mee eindigen. Maar dat moeten wij dat wel heel goed organiseren", stelt hij.

De stadsbeiaardier is al gepolst, en hij is er helemaal voor te vinden. "Het is natuurlijk aan de organisatie om hierover te beslissen of dat kan", zegt Mariën. Voorzitter Kurt Moens van de vzw Mechelse Feesten vindt dat er wel muziek in zit. "Ik vind het alleszins een fijn idee", reageert hij.

Lees maandag meer in Gazet van Mechelen.

Sven Van Haezendonck Foto Marc Aerts

Lees ook: Daan is dol op Mechelse beiaard

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio