Marc Bouchkov als enige Belg naar finale Koningin Elisabethwedstrijd

Marc Bouchkov als enige Belg naar finale Koningin Elisabethwedstrijd

Marc Bouchkov als enige Belg naar finale Koningin Elisabethwedstrijd

Print
De 21-jarige Belg met Russische roots Marc Bouchkov is één van de twaalf finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd, die dit jaar plaatsvindt voor viool. De finalisten zijn zaterdagnacht bekendgemaakt door juryvoorzitter Arie Van Lysebeth, na afloop van de halve finale in de Flagey.

De Koreanen waren bij de start het best vertegenwoordigd, met maar liefst vijftien violisten die werden toegelaten tot de wedstrijd. In de halve finale waren er nog zes in de running, waarvan twee het tot de finale schopten. Ook de VS houden nog drie kandidaten over. Opvallend zijn voorts de twee erg jonge kandidaten Esther Yoo en Tseng Yu-Chien, beiden zeventien.

Vanaf maandag 21 mei zullen de finalisten per twee opnieuw optreden. Ze krijgen een sonate voor viool en piano, het opgelegde concerto en een concerto naar keuze op hun bord. Voor hun finale optreden zullen de kanidaten begeleid worden door het Nationaal Orkest van België, onder leiding van Gilbert Varga.

De finale zal zich zoals steeds voltrekken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De proclamatie van de resultaten volgt op de laatste avond, zaterdag 26 mei.

Belga
Archieffoto PhotoNews

MEEST RECENT