Antwerp Giants pakt tweede plaats

Port of Antwerp Giants heeft zaterdagavond op de slotspeeldag Mons geklopt. 78-55 luidde de eindstand. Door deze zege springt Antwerp in de stand alsnog over Charleroi naar de tweede plaats.

fvangarderen

Door de overwinning van Oostende in Charleroi hadden TimBlack en co maar één duidelijke opdracht : winnen tegen het Mons van ex-coach Shivek. Dit moest gebeuren zonder Michaël Roll en Dennis Donkor. De jonge guard van de Giants heeft op training een enkelblessure opgelopen en is out voor de rest van het seizoen. Mons moest het stellen zonder supporters. Deze zijn al enige tijd in staking door de slechte resultaten en komen niet meer mee op verplaatsing.

Antwerpse slordigheden

De havenjongens wilden snel een veiligheidsmarge en dat lukte ook door bommen van Biigs (2), Moors en Black. (18-6) Black(11p) en Moors(14p) heersten als twee generaals en de Giants liepen 27-13 uit na kwart 1. De twintiger kwam voor het eerst op het bord langs Roel Moors. (35-14) Door enkele Antwerpse slordigheden kwamen de bezoekers terug tot 41-28 waarna we gingen rusten bij 47-32 dankzij Wilson (10p).

Tegenstribbelen

Het duurde drie minuten in de tweede helft voor de Sinjoren voor het eerst een bal door de ring kregen. Van het wervelende spelbeeld in de eerste helft was voorlopig niet veel meer terug te vinden. Gelukkig voor de Giants had Ralph Biggs (17p)een productieve dag. Hij bracht de score op 61-43 met nog tien minuten te spelen. In kwart vier hielden Hopkins(16p) en co de bezoekers netjes op afstand. Alleen Maras(11p) en Taylor (11p) stribbelden nog wat tegen maar de overwinning en de daarbij horende tweede plaats was dan allang een feit.

Port of Antwerp Giants: MOORS 14, MEJRI 5, BIGGS 17, BLACK 11, WILSON 10, Hopkins 16, Morrison 4, Mwema 0, Vaughn 0, Rademakers 0, Rojas Palmas 0

Mons: FOSTER 8, SLAUGHTER 5, MARAS 11, CAGE 4, NIVINS 9, Taylor 11, Libert 4, Giancantarino 0, Bellin 3, Hurtt 0

Ludo Hendrickx

Foto: Marc Goyvaerts/GMAX Agency