Dortmund pakt derde Beker na 5-2 tegen Bayern

Borussia Dortmund heeft zaterdag in het Olympisch Stadion in de Duitse hoofdstad Berlijn de Beker van Duitsland gewonnen. In de finale haalden de Borussen het met 5-2 van Bayern München en verzekerden ze zich drie weken na het behalen van de tweede opeenvolgende landstitel ook van de derde bekerwinst in de clubgeschiedenis.

fvangarderen

Dortmund begon uitstekend aan de partij en na drie minuten opende de Japanse international Shinji Kagawa al de score (1-0). Na 25 minuten bracht Arjen Robben vanop de stip de bordjes weer in evenwicht (1-1), maar daarna was het al Dortmund wat de klok sloeg.

Vier minuten voor de rust zette Hummels na een nieuwe strafschop de regerende landskampioen opnieuw op voorsprong (2-1). Lewandowski diepte in de toegevoegde tijd van de eerste helft de score verder uit tot 3-1.

Hattrick

Bayern was aangeslagen en kon na de rust het evenwicht niet meer herstellen. Na 58 minuten telde Lewandowski met zijn tweede van de avond de Duitse recordkampioen helemaal uit (4-1).

Franck Ribéry milderde een kwartier voor affluiten nog tot 4-2, maar Lewandowski lukte nog een hattrick en zette na 81 minuten de 5-2 eindstand op het scorebord. Drie minuten later mocht Ivan Perisic (ex-Club Brugge) invallen bij de Borussen.

Voor Dortmund was het de eerste dubbel in de clubgeschiedenis. Het was van 1989 geleden dat de ploeg uit het Ruhrgebied de beker won.

Bayern neemt het volgend weekend in de finale van de Champions League nog op tegen Chelsea.

Belga

Foto: AFP