Ex-schoonbroer Jennifer Hudson schuldig aan drievoudige moord

William Balfour, de vroegere schoonbroer van Oscarwinnares Jennifer Hudson, is schuldig bevonden aan drievoudige moord. De jury achtte de 30-jarige man vrijdagavond tijdens een opzienbarend proces in Chicago schuldig aan alle aanklachten. De strafmaat staat nog niet vast, al rekenen waarnemers op levenslang.

fvangarderen

Balfour, de ex van Julia Hudson, de zus van Jennifer, werd ook aan huisvredebreuk en autodiefstal schuldig bevonden, maar die daden verbleekten in het niets naast de drievoudige moord.

Hudsons 57-jarige moeder Darnell werd in 2008 als eerste door haar schoonzoon in haar woning doodgeschoten. Onmiddellijk daarna had de dader haar zoon, Hudsons broer Jason (29), met eeen pistool van het kaliber 45 tweemaal in het hoofd geschoten. De kleine Julian, een kind uit een andere relatie van Jennifer Hudsons zus Julia, werd ontvoerd. Het lijk van het zevenjarige jongetje werd drie dagen later in een geparkeerde auto gevonden, met verschillende schotwonden.

Afkeer

Hudson was in de rechtszaal toen de schuldverklaring werd voorgelezen. Ze had al op de eerste procesdag drie weken geleden haar afkeer voor Balfour beschreven. "Ik wil nergens zijn, waar hij is", zei de 30-jarige actrice. Eerder had ze ook voor de rechtbank verklaard dat Balfour haar zus slceh tbehandelde en vaak bedreigde. "Niemand van onze familie wilde dat ze trouwden."

Belga

Foto: Photonews