Eden Hazard bevestigt vertrek bij Lille op Twitter

Eden Hazard heeft zaterdag op Twitter gezegd dat hij zijn huidige club Lille na dit seizoen verlaat. "Nog maar 2 matchen in de kleuren van LOSC... Sniff", tweette hij een open deur in.

fvangarderen

Over wie dan wel zijn nieuwe club wordt, loste de Rode Duivel niets. Het lijkt echter zo goed als zeker dat de jonge aanvaller het Kanaal zal oversteken om in de Engelse Premier League te gaan voetballen. De twee clubs uit Manchester, City en United, lijken in poleposition te liggen om de Belg binnen te halen.

De 21-jarige Hazard werd zaterdag door de Franse sportkrant L'Equipe nog verkozen tot beste speler van de Ligue 1. Op twee matchen van het einde staat de Belg derde in de topschuttersstand met 17 goals en is hij met 15 ook koning van de assists. De dribbelkont ruilde in juli 2006 de jeugd van Tubeke voor die van Lille en debuteerde in het seizoen 2007-2008 in de eerste ploeg bij de Nordisten.

Lille heeft nog altijd een kans om zijn landstitel te verlengen. Het moet daarom om te beginnen zondag in elk geval winnen van leider Montpellier.

Belga

Foto: AFP