Spooroverweg aan Lichtaartseweg zonder boe of bah twee dagen potdicht

De drukke spooroverweg aan de Lichtaartseweg blijft op maandag en dinsdag 14 en 15 mei voor alle verkeer potdicht tussen 7 en 16 uur. Dat zegt Infrabel. Buurtbewoners, politie, de brandweer en de burgemeester weten van niks.

Infrastructuurbeheerder Infrabel stopte vrijdag om rond 14 uur nog in alle rust een briefje in de brievenbussen aan de Lichtaartseweg met daarop de melding: "Spoorwerken in uw buurt".

Marc Helsen

Daarin vernemen de buurtbewoners dat ze twee dagen lang niet over de overweg kunnen. Verderop, op de Schoutenlaan, moeten ze dat maar zelf uitvinden, want daar kreeg niemand een brief. Hoe de omleiding georganiseerd wordt, weet de duivel.

Burgemeester Jan Peeters (Sp.a) is niet opgezet met het onverwachte initiatief. "Dit is ongehoord. Bij infrabel doen ze gewoon waar ze zin in hebben."

Ook brandweercommandant Jan Peelaerts is niet op de hoogte van de sluiting, noch van de omleiding -hoe die dan ook mag lopen.

Nog het minst geamuseerd zijn ze bij de politie. "Wij weten van niks", aldus een officier. "Infrabel moet zoiets aanvragen, en liefst een paar weken op voorhand. Laat ook duidelijk zijn dat het Infrabel is die de omleiding moet organiseren. In dit geval al vanaf Bobbejaanland (Lichtaart), in de richting van Herentals."

Maar net zo goed blijft de overweg tóch nog open: "Als vast staat dat Infrabel dit niet bij ons heeft aangegeven, dan houden wij die overweg gewoon open', zo klinkt het gedecideerd bij de politie.

Marc HELSE

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio