Tiralongo zegeviert in Giro

De Italiaan Paolo Tiralongo (Astana) heeft zaterdag zijn landgenoot Michele Scarponi op de Rocca di Cambio kunnen kloppen en zo de zevende etappe in de Giro op zijn naam geschreven. Fränk Schleck ging als derde over de meet, gevolgd door Joaquin Rodriguez. De Canadees Ryder Hesjedal eindigde op de vijfde plaats en wordt de nieuwe roze trui.

fvangarderen

De aanvallers van de dag waren met vier: Hollenstein, Beppu, Rabottini en Selvaggi. Het peloton liet begaan en kwam pas in actie met de 19 kilometer lange slotklim in zicht. De voorsprong was intussen wel al van dik 9 minuten tot 1 minuut herleid.

Aan de voet van de Rocca Di Cambio liet Matteo Rabottini zijn drie metgezellen achter. Uit het peloton reden Stefano Pirazzi en Jesus Herrada naar de koploper, terwijl leider Malori al in de eerste meters bergop moest lossen.

Net geen bloemen voor Scarponi

Vooraan viel vroege vluchter Rabottini weg, maar de voorsprong van de twee overgebleven koplopers raakte nooit boven de halve minuut. Het bleek net te weinig voor de ritwinst, die beslecht werd in een vinnig spurtje met de favorieten.

Tiralongo en Scarponi namen in de laatste 500 meter een kleine voorsprong. De Girowinnaar van vorig jaar leek op weg naar de zegebloemen, maar werd in de slotmeters nog overvleugeld door Tiralongo.

Zondag staat de stevige achtste rit op het programma, over 229km van Sulmona naar Lago Laceno met opnieuw een aankomst bergop.

Uitslag:

1. Paolo Tiralongo

2. Michele Scarponi

3. Fränk Schleck

4. Joaquin Rodriguez

5. Ryder Hesjedal

6. Domenico Pozzovivo

7. Daniel Moreno

8. Ivan Basso

Foto: AFP