Belgische turnploeg eindigt zesde op EK in Brussel

België is zaterdag knap zesde geworden in de teamfinale van het EK artistieke gymnastiek in Brussels Expo. Julie Croket, Gaelle Mys, Terri Grand'Ry, Eline Vandersteen en Lisa Verschueren turnden 163.821 punten bijeen op de vier onderdelen: grond, sprong, brug en balk. Het goud was voor Roemenië, dat titelverdediger Rusland achter zich hield.

fvangarderen

België, dat zich donderdag met een achtste plaats nipt had geplaatst voor de finale, begon met de grondoefening, waar Mys, Grand'Ry en Croket in actie kwamen. De ploeg van hoofdtrainer Yves Kieffer nestelde zich meteen op de zesde plaats. Op de sprong overschreed Croket de 14 punten (14.233), en ook na de brug bleef België zesde na onder meer een sterke oefening van Lisa Verschueren (13.900).

De balk was het slotnummer voor de thuisploeg. Na een val van Vandersteen bij de afsprong en Croket die even van de balk moest, leek de zesde plaats nog in gevaar te komen. Met een solide oefening, goed voor 14.300, kon Gaelle Mys het knappe resultaat voor België echter vasthouden.

In de strijd om het goud werd Roemenië nooit echt bedreigd. De Oost-Europeanen, met drievoudig olympisch kampioene Catalina Ponor, leidde van begin tot eind en totaliseerde 176.288 punten. Rusland moest vrede nemen met de tweede plaats (175.536). Het brons was voor Italië (171.430).

Belga

Foto: Photonews