Els Callens eregast tijdens viering 40 jaar bestaan Oxaco- tennis

Voor Oxaco- tennis kwamen de eerste schuchtere lentezonnestralen net op tijd. Op de Tennisvelden rond Capenberg vierde de club dit weekend haar 40-jarig bestaan. Publiekstrekker was voormalig toptennisster Els Callens.

Patrick Vandyck

“Vandaag kom ik terug waar voor mij alles ooit begon,” vertelt Els Callens. “Oxaco- tennis was de club waar ik mijn eerste ballen sloeg. Het is vandaag voor mij een prettig weerzien met mijn oude club.” Dat Els een uitzonderlijk talent was, had Stan Leemans (89), stichter en allereerste voorzitter van de club meteen door. “Het was voor mij dan ook geen verrassing dat Els later een mooie professionele carrière heeft uitgebouwd,” weet de ‘Nestor’ van Oxaco. Twee jaar geleden sloeg Stan nog geregeld een balletje mee. “Maar sinds ik een nieuwe aortaklep heb laten plaatsen, was ik, met pijn in het hart, verplicht mijn racket definitief op te bergen.”

Momenteel telt Oxaco- tennis ruim 200 leden. “Op het toppunt van de club ontvingen we hier meer dan 300 leden,” herinnert Stan zich. “Iedereen die hier basket, volley of voetbal speelde, werd meestal ook lid van onze tennisclub.” Huidig voorzitter Didier Vanderghote (50) is best tevreden met het huidige ledenaantal. “Zo behouden we het familiale karakter van onze vereniging en kunnen we ook garanderen dat ieder lid bijna altijd kan spelen. Bij ons ligt het accent dan ook vooral op het gemoedelijke. Competitie en de prestatiedrang zijn van ondergeschikt belang.”

Patrick Vandyck