Derde Kapelse Zorgbeurs succesvol

Tijdens de derde Kapelse Zorgbeurs vandaag in winkelcentrum Promenade, kon jong en oud kennis maken met het bestaande aanbod van diensten, hulpmiddelen, tegemoetkomingen en premies over zorg in de regio. Martha Leens (57) uit Brasschaat (zie foto) liet aan de stand van de Kapelse Gezondheidsraad haar longleeftijd berekenen.

De Proost Ellen

“Deze Zorgbeurs is een goed initiatief om aan informatie over zorg te komen. Ik heb geen pc en moet steeds met vragen naar het ziekenfonds. Via zo’n Zorgbeurs kan je direct alle vragen stellen aan verschillende zorgverleners”, aldus Martha Leens.

Volgens het door de gemeente opgestelde sociaal beleidsplan dat in 2013 afloopt, diende er geïnvesteerd te worden in betere communicatie, integratie van het OCMW met de gemeentediensten en in de oprichting van een Sociaal Huis voor totale, gebundelde informatie. An Stokmans (Open VLD), voorzitter van OCMW Kapellen: "Het OCMW ging nauwer samenwerken met de gemeentediensten. Zo werkten we met het Cultuurcentrum rond culturele beleving voor senioren en startten de dansnamiddagen en binnenkort de eerste toeristische dorpswandeling voor rolstoelgebruikers."

Ook met de milieu- en de communicatiedienst werden gezamenlijke projecten opgezet. Zo werd de Seniorenbrochure gemaakt die nog voor de zomer bedeeld zal worden. “De organisatie van een tweejaarlijkse Zorgbeurs past ook binnen deze doelstellingen. De aanwezige standhouders zijn actief in onze omgeving en geven een goed beeld van alle sociale partners. Via de beurs bereiken we ook meteen diegenen die niet alles digitaal kunnen opzoeken ", aldus An Stokmans.

Ellen De Proost, foto W&F - Raymond van Beygaerden

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio