Pannenkoekenbistro gaat open op site Midzeelhoeve

Mario De Middelaer (39) en Christine De Backer (44) openden hun pannenkoekenbistro in Sint-Katelijne-Waver. De Bomenaars laten de klanten kiezen uit honderd verschillende soorten pannenkoeken.

Ceulemans Bart

Het is een heel nieuw concept in deze regio", steekt Mario De Middelaer meteen van wal. "Klanten kunnen bij ons kiezen uit meer dan honderd verschillende soorten pannenkoeken. Er zijn de klassieke zoete pannenkoeken met bijvoorbeeld suiker en siroop, maar we serveren ook hartige varianten, bijvoorbeeld met spek, zalm, gyros, enzovoort."

"Het is een idee dat we in Nederland opgedaan hebben. Hiermee willen we ons onderscheiden van andere brasserïeën. Voorts kunnen klanten bij ons terecht voor verse wafels, Italiaans ijs, heerlijke croques en pasta's. Kinderen staan bij ons in het middelpunt met onze speciale kinderkaart en kinderruimte. Ook kunnen zij bij ons sparen voor leuke geschenken. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de 7 en 13 euro."

De zaak biedt 58 plaatsen binnenin, op het terras kunnen 120 mensen plaats nemen. Het kader waarin de pannenkoeken worden bereid kon niet beter gekozen worden. De Midzeelhoeve is bijna zo oud als het recept van de pannenkoek zelf. Sinds 1975 is de hoeve, die uit 1701 dateert, beschermd erfgoed. "Wij organiseren ook activiteiten voor bedrijven en verenigingen", zeggen de buren van groentenmuseum 't Grom en de toeristische dienst.

De pannenkoekenbistro is alle dagen open van 10.30 tot 20u. Op vrijdag en zaterdag tot 22u.

BACE

Foto: Dirk Vertommen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio