PVDA komt op in Laakdal

Uit onvrede met de koers van sp.a en omdat sp.a een kartel met Groen! vormt, richtten enkele voormalige sp.a-leden een PVDA-afdeling op.

Helsen Stefan

Laakdal kreeg als landelijke gemeente de toestemming om een lijst voor PVDA in te dienen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Wesley Neuts, Eddy Feyen, Freddy Ven, Francis Vandoninck, Dorien Geyskens, Kelly Geyskens, Denis Vermesen, Jo Dams, Peggy Claessen, Tamara Diverginio en Kristof Dehasselaer zijn enkele sterkhouders van de nieuwe partij.

"Laakdal roept om echte socialisten, dus moet sp.a plaatsmaken voor de PVDA", zegt woordvoerder en ex-sp.a'er Wesley Neuts. "Het politieke circus in onze gemeente draait op volle toeren: onkunde, blunders, schending van het stemgeheim en toch blijft de meerderheid de schijn hoog houden. Meer dan ooit roepen de mensen om echte socialisten. Wij willen consequent links zijn."

Neuts legt uit waar de partij voor staat. "Een partij die de mensen niet in de steek laat, die ook de stem van de gewone man in de straat laat klinken, die een eigen samenlevingsproject voorschotelt waar behoeften van gezinnen centraal staan, die geen geld verkwist aan prestigeprojecten en die een einde wil maken aan het oppotten van de OCMW- overschotten."

Stefan Helsen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio