Agnes Nobels geeft Vorstenaren thuis in 't Fortun

Met geboren en getogen Groot-Vorstenaar Agnes Nobels (52) heeft het nieuwe cultuurhuis 't Fortun eindelijk een gerante gevonden.

Helsen Stefan

Dit weekend openen de deuren van het nieuwe ontmoetingscentrum 't Fortun in de Smissestraat in Groot-Vorst (Laakdal) voor het grote publiek.

Voor de gemeente was het een lijdensweg om een geschikte uitbater te vinden, totdat Agnes Nobels het nieuwe complex bezocht. De vrouw verhuisde intussen met haar hele hebben en houden naar de conciërgewoning naast 't Fortun.

"Ik heb even getwijfeld, maar na de opendeurdag enkele maanden geleden zag ik het helemaal zitten", zegt Agnes Nobels. "Met het einde van mijn carrière stilaan in zicht, wou ik nog iets speciaals doen. Ik besloot om mijn vaste job als bewakingsagent op te geven om in 't Fortun aan de slag te gaan. Ik heb jaren pintjes getapt in de voetbalkantine in Herentals waar mijn zoon voetbalt, en dat beviel me erg goed. Mijn familie steunt me volop en de eerste reacties van mijn dorpsgenoten zijn allemaal heel positief. 'Eindelijk!' reageren ze enthousiast."

't Fortun wil in navolging van het voormalige Gildenhuis het kloppende hart van het dorp worden waar het plaatselijke verenigingsleven voortaan terechtkan. Voor deze verenigingen zijn er verscheidene vergader-, stockage- en ontmoetingsruimtes, inclusief een box in the box, een geluidsdichte repetitieruimte voor bandjes. De kersverse gerante hoopt dat 't Fortun snel de place to be mag worden in Groot-Vorst.

"Ik hoop dat de Vorstenaren en hun verenigingen, maar ook mensen van buiten de gemeente er zich snel thuis voelen", zegt Agnes Nobels . "Er kunnen babyborrels, huwelijksfeesten en allerlei activiteiten plaatsvinden. Ik mik ook op bedrijven en fietsers, want vlakbij liggen er fietspaden. Vanaf midden juni zijn er ook kleine snacks verkrijgbaar."

't Fortun is alle dagen open behalve op donderdag.

Aan de realisatie van 't Fortun hangt een prijskaartje van 1.858.000 euro.

013.30.52.39

Stefan Helsen

Foto: Hilde van Geirt

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio