Schoolfeest drijft spot met olympische droom

De nakende gemeenteraadsverkiezingen inspireren meester Marc Swinnen van De Spreeuwen tot een ironisch stukje toneel voor het schoolfeest. Samen met de leerlingen heeft hij een parodie gemaakt op de olympische droom van Bart Somers.

Sven Van Haezendonck

Als Vlaams minister-president gaf de burgemeester destijds aan dat hij de Olympische spelen naar Vlaanderen wilde halen, en dat verhaal diepen ze zaterdag tijdens het schoolfeest in De Spreeuwen aan de Battelsesteenweg nog eens op. Het feest start om 13u. "Op een ironische manier willen we het verhaal brengen van Mechelen dat de Olympische Spelen organiseert", zegt Swinnen, die al 42 jaar leerkracht is. Voor het schoolfeest probeert hij elk jaar origineel uit de hoek te komen met een schooltoneel voor de zesdejaars.

En dat is dit jaar niet anders. Of wat dacht u van een zeepkistenrace in de autoluwe binnenstad, 'fiscus-werpen' of tegen de tijd Vinci-parkeerbonnen verzamelen? In de parodie treden ook burgemeester Bart Somers (Open Vld) als Bartje Winters en eerste schepen Caroline Gennez (sp.a) als Caroline Genant voor het voetlicht. "Voor kinderen is het gewoon een leuk verhaal. De volwassenen kunnen dan weer genieten van de dubbele bodems in het stuk", geeft Swinnen aan.

JSME, SVH

Foto Dirk Vertommen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio