Fietsen langs Gouden Carolusroute

De provincie Antwerpen lanceert de fietstocht Gouden Carolusroute en een bijhorende beerbox. In die box zitten onder meer recepten om sauzen met bier te maken.

Sven Van Haezendonck

De Gouden Carolusroute is 58 kilometer lang en passeert langs de belangrijkste monumenten van Mechelen en de Rupelstreek. Onderweg komt u onder meer het paleis van Margareta van Oostenrijk, het Hof van Busleyden, het Mechels Broek, het Vrijbroekpark en Planckendael tegen. De fietstocht start aan brouwerij Het Anker in de Guido Gezellelaan. U kan ook starten in het recreatiedomein De Schorre in Boom.

Tegelijk met de fietstocht lanceert de provincie ook een beerbox met daarin vier boekjes over bier. Ze gaan over fietsroutes, wandelroutes, bierevenementen en bierrecepten. In dat laatste boekje komt u bijvoorbeeld te weten hoe u Mechelse asperges met een jus van Triple d'Anvers moet bereiden.

De beerbox kost drie euro en is te bestellen via www.beersofantwerp.be

. In de beerbox zit naast de vier boekjes ook een kortingsbon van drie euro voor een standaardbrouwerijbezoek aan Duvel. De flyer van de Gouden Carolusroute is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Mechelen en brouwerij Het Anker. U kunt de flyer ook downloaden op www.beersofantwerp.be.

CWil

Foto Dirk Vertommen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio