Al 20.000 euro voor Kom op tegen Kanker

Voor het tweede jaar op rij is Mechelen komende week gaststad voor de derde editie van de 1.000 km van Kom op tegen Kanker.

Sven Van Haezendonck

Van 17 tot 20 mei is de Dijlestad vier dagen lang de vertrek- en aankomstplaats voor meer dan 350 wielerteams met liefst 1.960 fietsers, die heel Vlaanderen doorkruisen. Dertien Mechelse bedrijven en organisaties, die samen 20 ploegen afvaardigen, zullen stevig op de pedalen trappen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Ook de stad Mechelen vaardigt vier teams af. De stadsdiensten hebben samen met de collega's van het OCMW, het Autonoom Gemeentebedrijf Sport Actief Mechelen en de lokale politie in totaal 20.000 euro ingezameld voor het goede doel. Elke dag moeten de ploegen van één tot acht renners 250 km afleggen via een lus vanuit Mechelen langs een andere gemeente. Dat worden achtereenvolgens Bussel (17 mei), Brugge (18 mei), Tongeren (19 mei) en Brasschaat (20 mei).

Peter van deze solidariteitsactie is ex-Rode Duivel, Leo Van der Elst. "De 1.000 km is een fantastische actie. Ze gaat over wetenschappelijk kankeronderzoek en daarvoor kunnen er nooit genoeg middelen zijn. Zelf ga ik 125 km meefietsen", zegt de gewezen topvoetballer. De stad Mechelen biedt de toeschouwers ook een extraatje door kortingen aan te bieden op de toeristische attracties als de Sint-Romboutstoren, Expo Rik Wouters en Dick Bruna (Nijntje) en een historische stadswandeling.

Op 20 mei, na aankomst van de deelnemers, is er een slothappening op de Grote Markt vanaf 17.30u met optredens van Miguel Wiels en Free Souffriau.

LDN

Foto Joren De Weerdt

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio