Klimaatvriendelijke loods feestelijk geopend

Natuurpunt, de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen, heeft de duurzame en energiezuinige loods in Ekeren feestelijk in gebruik genomen.

De loods is uniek in Vlaanderen, want in plaats van de klassieke metalen structuren is er hier gebruik gemaakt van massiefhouten prefab-elementen van bio-ecologische materialen. Ze zal ondermeer dienen als opslagplaats voor een groot deel van het machinepark, maar er zal ook een houtwerkplaats in ondergebracht worden, waar onder meer weidepoorten en bijenhotels gebouwd zullen worden, een nieuwigheid waar Natuurpunt bijzonder fier op is.

Maar de mensen van Natuurpunt zien het zelf als een eerlijke en veilige uitvalsbasis voor hun vaste werknemers, voor de vele vrijwilligers, maar zeker ook voor hun opleidingsproject voor jongeren in samenwerking met de stad.

De buurtbewoners waren uitgenodigd om de opening van dit speciale project bij te wonen en de interesse was zeer groot. Men kon bij een hapje en een drankje, zoals het hoort bij een goede opening, rustig kennismaken met alle aspecten van Natuurpunt en de gebruikte duurzame bouwtechnieken.

Tim T'Syen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio