Steven Goegebeur: "Artiesten doen hun geld hier op aan boeken"

Steven Goegebeur: Artiesten doen hun geld hier op aan boeken

Steven Goegebeur: "Artiesten doen hun geld hier op aan boeken"

Print
Heist-op-den-Berg - Stand-upcomedian Steven Goegebeur (38) heeft twee favoriete plekjes: boekhandel Het Voorwoord en cultuurcafé De Living. De twee handelszaken in het centrum van Heist-op-den-Berg lopen in elkaar over. De bazen zijn ook dezelfde.

Steven Goegebeur uit Heist-op-den-Berg is al drie jaar de vaste MC van het cultuurcafé De Living. Hij kondigt van september tot en met april één keer per maand bekende artiesten aan die voor een select publiek van maximaal 85 mensen optreden. "Het bijzondere aan De Living is dat het samen hoort met boekhandel Het Voorwoord. De twee handelszaken worden gescheiden door een kleine gang. Je kan dus in enkele seconden tijd van het café naar de boekhandel lopen en omgekeerd. Dat is uniek in Vlaanderen", zegt Steven.

"Bovendien is het goed gezien van de zaakvoerders. Meerdere artiesten hebben het geld dat ze verdienden met hun optreden in De Living, meteen opgedaan aan boeken in Het Voorwoord. Die boekhandel is namelijk de backstageruimte waar artiesten voor en na hun optreden verblijven. Kamagurka heeft hier in één keer zes à zeven boeken gekocht. En Vitalski kwam ook met een hele lading leesmateriaal naar buiten." Steven kreeg in april van dit jaar zelfs zijn goede vriend Philippe Geubels zover om een try-out te doen in De Living. "Hij is eveneens de boekhandel ingedoken, maar ik geloof dat hij enkel met een prentenboek naar huis is gegaan."

Het volledige interview staat in de grote weekendreportage van Gazet van Antwerpen van zaterdag 12 mei.

CWil

Foto: Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio