Ingezameld grofvuil houdt afvalcijfers hoog

Ingezameld grofvuil houdt afvalcijfers hoog

Ingezameld grofvuil houdt afvalcijfers hoog

Print
Berlaar - Voor het vierde jaar op rij produceert de gemeente Berlaar het meeste huishoudelijk afval per inwoner. Ze zit 12 procent boven het gemiddelde.
Berlaar zamelde vorig jaar 107 kilogram restafval in per inwoner. Dit is een lichte daling (-2,51 procent) tegenover 2010. De hoeveelheid selectief ingezamelde afvalstoffen is met 18 procent gedaald van 465 kg/inwoner naar 380 kg/inwoner. Deze daling is voornamelijk te wijten aan de sterke daling van de hoeveelheid niet-recycleerbaar bouwafval (-44 procent), steenpuin (-43 procent) en hout (-45 procent) op het containerpark. Voor deze fracties moet men vanaf 1 januari 2011 betalen en dit heeft, samen met de verhoging van het eenheidstarief op het containerpark, geleid tot een verminderde aanvoer.

Met een daling van 15 procent heeft Berlaar gemiddeld 481 kilogram huishoudelijk afval (= restafval+ selectieve fracties) geproduceerd. Berlaar blijft zo de grootste producent van huishoudelijk afval in het werkingsgebied van Ivarem. "De hoge aanvoer van grofvuil en asbest is hiervan de oorzaak. Er wordt in Berlaar dus nog veel verbouwd", reageert schepen van Ingeborg Van Hoof (CD&V).

Chris VAN ROMPAEY

Foto Ivarem

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio