Nieuwbouw Kadee vertoont veel mankementen

Nieuwbouw Kadee vertoont veel mankementen

Nieuwbouw Kadee vertoont veel mankementen

Print
Lier - De stad Lier weigert de voorlopige oplevering van de nieuwbouw aan de Sluislaan voor de buitenschoolse kinderopvang en de speelpleinwerking. Reden is de lange lijst met tekorten in de uitvoering. De aannemer krijgt voorlopig geen geld.
De opdracht tot het bouwen van de buitenschoolse kinderopvang Kadee en speelpleinwerking Speelmicroob aan de Sluislaan werd toegewezen aan de firma Sogiaf voor 1,7 miljoen euro. Er werd bevel gegeven de werken op 17 augustus 2010 aan te vangen. De bouw had op 7 juli 2011 klaar moeten zijn, maar uit een recent werfverslag blijkt dat de uitvoeringstermijn van 175 werkdagen met liefst 166 werkdagen overschreden is. Dat kost de aannemer een boete van 70.289 euro.

Tijdens de rondgang met het oog op de voorlopige oplevering bleek dan ook nog eens dat er essentiële tekorten in de uitvoering zijn. "Zo is er nog geen verlichting in de overdekte eet- en speelruimte, ontbreken de elektrische voorzieningen in de fietsenstalling en zijn er kleurverschillen in de linoleumvloer. Er moeten ook nog schilderwerken gebeuren en plafonds gereinigd worden. Bovendien zorgen roosters in de keuken en de speelzaal voor geluidshinder", somt Callaerts enkele gebreken op.

Meer hierover in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen

Chris VAN ROMPAEY

Foto: JDW

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio