Voetgangerszone: politie schrijft pas vanaf maandag pv's uit

Voetgangerszone: politie schrijft pas vanaf maandag pv's uit

Voetgangerszone: politie schrijft pas vanaf maandag pv's uit

Print
Lier - De politie heeft de voorbije dagen nog geen processen-verbaal uitgeschreven voor wie zonder toelating de voetgangerszone Grote Markt doorreed. Vanaf maandag wordt wél repressief opgetreden.
De Grote Markt is sinds 2 mei weer geopend. Omdat het een voetgangerszone betreft, mag je er niet doorrijden zonder een bestemming te hebben. Laden en lossen is tussen 7 en 11u voor iedereen toegelaten. Enkel houders van een doorgangsbewijs zijn buiten deze laad- en lostijden in de voetgangerszone toegelaten. Parkeren is steeds verbonden.

"De politie en de gemeenschapswachten merkten op dat de nieuwe verkeerssituatie nog niet voor iedereen duidelijk was. Er zijn ook nog veel chauffeurs die blindelings op hun gps vertrouwen en dus door de voetgangerszone rijden. Daarom hebben we beslist om nog geen pv's uit te schrijven. Dat gebeurt pas vanaf maandag 14 mei. Dit weekend gaan onze interventieploegen wel extra toezien of het parkeerverbod in de voetgangerszone wordt nageleefd", zegt politiewoordvoerder Magalie Derboven.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio