Congres voor mensen met handicap in Lamot

Print
Mechelen - Vzw GRIP organiseert op zaterdag 12 mei in het congrescentrum Lamot lezingen en panelgesprekken over hoe mensen met een handicap beter voor hun rechten kunnen opkomen.
Vzw GRIP staat voor Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap.
"We komen op voor mensen met allerlei soorten handicaps, van rolstoelpatiënten tot blinden en mensen met autisme", zegt woordvoerster Nadia Hadad.

"Twee jaar geleden heeft België een verdrag van de Verenigde Naties geratificeerd waarin staat dat de levensomstandigheden van mensen met een handicap moeten worden verbeterd. Er is nog veel werk aan de winkel. In het onderwijs zijn er nog steeds veel directeurs die mensen met een handicap weigeren omdat ze zogezegd niet in staat zijn om 'redelijke aanpassingen' te doen om die mensen in hun school les te laten volgen. Maar nergens staat wat die 'redelijke aanpassingen' zijn. Door de weigering van directeurs, komen veel mensen met een handicap onterecht in het bijzonder onderwijs terecht", zegt Nadia.

Van 14 tot 18 uur vinden in Lamot panelgesprekken plaats over deze problemen. Om 18 uur geeft Hand in 't Oog een voorstelling met danstheater en gebarentaal.

CWil
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio