Parking Stadsplein drie maanden vertraging

De ondergrondse parking van het Stadplein gaat, in het beste geval, pas tegen 1 juli klaar zijn. En dat is drie maanden later dan aanvankelijk gepland. De winkeliers zijn niet te spreken over de situatie.

Slaets Seppe

Schepen van Openbare Werken, Fons Jespers (CD&V), bevestigt: “1 april was de planning. En nu wordt, als de omstandigheden meezitten, 1 juli naar voor geschoven. De reden van de vertraging is het slechte weer van de voorbije maanden. Daardoor is het gebouw op het plein niet klaar. En langs daar moet de hele afzuiging van de parking gebeuren. Zonder dat is het niet veilig om de parkeergarage open te stellen.”

De winkeliers tillen zwaar aan de vertraging. Temeer omdat een en ander samenhangt met de werkzaamheden aan de Statielei. “Daar is de aannemer met onze instemming vroeger begonnen. Maar door de achterstand zitten we met een groot probleem: we kunnen niet over de parkeergarage beschikken. En alle parkingplaatsen op de Statielei zijn verdwenen”, haalt Danny Van Clapdurp van winkeliersvereniging Unimo aan. “Bovendien wordt het nog erger. We vernamen dat eenmaal de parking van het Stadsplein de bovengrondse plaatsen aan de Dosfellei en die aan de Vismarkt ter hoogte van de Christus Koninglaan verdwijnen. Dat is ons nooit gezegd. De stad moest die afspraken gemaakt hebben voor de werkzaamheden begonnen. Niet nu. En met het globale parkeerbeleidsplein moest ons bestuur ook al langer klaar zijn.”

“Daar werken we aan”, stelt Jespers. “Maar het zal pas helemaal ingevuld worden als we zicht hebben op de drie grote Mortselse parkingprojecten: het Stadsplein en de al dan niet ondergrondse parking aan de Oude God en aan de Krijgsbaan-Antwerpsestraat. Komt alles in orde, dan gaat er sowieso wel altijd parkeerplaats in Mortsel zijn. En de Dosfellei en de Vismarkt? Die eerste gaat weg, dat is altijd gezegd geweest. En met de regelgeving voor die andere zijn we bezig. Vermoedelijk wordt dat een plek voor de buurtbewoners.”

Seppe SLAETS

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio