Kopers appartementen Picolosite voelen zich bekocht

De eerste kopers van de appartementen van het Picoloproject kunnen nog niet in hun appartement. Dat was vorig jaar nochtans beloofd. Een verhuis zit er pas in op het einde van dit jaar.

drombouts

"De oorspronkelijke plannen zeggen dat we in april of begin mei in ons nieuw appartement kunnen. Het contract vermeldt dat de bouwheer vanaf 4 mei vorig jaar 250 werkdagen heeft", zegt Christel Scheipers. Zij kocht een appartement en dat deed haar schoonmoeder Lydia Van Eeckhoven ook. Omdat de verkopers zeker waren van hun stuk, verkochten ze hun huizen. Noodgedwongen moesten een groot aantal nieuwe eigenaars op zoek naar een huurwoning.

Projectontwikkelaar Marc Van Acker geeft toe dat er problemen zijn met de timing. "Bij de eerste appartementen die werden verkocht hebben we een te optimistische datum vooropgesteld. Die is later bijgestuurd. De kopers van het eerste uur zijn zo benadeeld. Maar zoals in het contract staat, hebben zij recht op een schadevergoeding van dertig euro per dag. Dat wordt ook betaald", verzekert Van Acker.

Een uitgebreid artikel over dee stand van zaken op de Picolosite leest u vandaag in Gazet van Antwerpen.

Erik Vandewalle

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Stabroek

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio