Maar 120 ambtenaren naar feestje Van Quickenborne

In Heule vindt zaterdagavond het grote jaarlijkse tuinfeest plaats van minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld), weliswaar in een overdekte groentenhal. Q heeft voor de gelegenheid de bijna 3.000 ambtenaren van de pensioendienst uitgenodigd, "om hen te belonen voor het harde werk van de pensioenhervorming", maar volgens zijn woordvoerder waren er tot gisteren maar 120 op de invitatie ingegaan.

fvangarderen

De socialistische vakbond vindt het onverantwoord dat ambtenaren, die neutraal moeten zijn, cadeautjes krijgen van politici (andere bezoekers betalen 4,5 euro). Q's woordvoerder noemt dit betuttelend. Volgens Guido Rasschaert van het ACOD zijn veel ambtenaren ook boos omdat op hun dienst bespaard wordt terwijl de situatie er chaotisch is. "We gaan hierrond actie voeren deze dagen, alle bonden samen. Maandag delen we pamfletten uit in Antwerpen", zegt hij.

Het tuinfeest van Van Quickenborne is een traditie geworden. Dit is al de zevende editie, vorig jaar waren er zo'n 16.00 bezoekers. Er zijn optredens en Sven Ornelis van Q-music is van de partij.

DH

Foto: Photonews