Ook burgemeester is nu voorstander van camera's in centrum

De Heistse cafébazen krijgen wellicht waar ze al jaren van dromen: videobewaking in de uitgangsbuurt. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) bevestigt in een gesprek met deze krant voor het eerst dat ook hij gewonnen is voor het plaatsen van camera's.

drombouts

Op een formele beslissing van het schepencollege is het nog wachten. Maar in de wandelgangen bevestigt iedereen dat de geesten rijp zijn om camera's te installeren in het centrum van Heist. Ook burgemeester Luc Vleugels is nu openlijk fan. "De camera's kunnen oproer en overlast opsporen en werken ontradend. Ze kunnen een belangrijk wapen zijn in de strijd tegen overlast en agressie in de uitgangsbuurt."

Hoeveel camera's er zouden komen en waar en wanneer ze geplaatst zouden worden, is nog niet geweten. "Ik kan voorlopig enkel zeggen dat ik voorstander ben. Het schepencollege moet eerst formeel haar fiat geven vooraleer we verder kunnen."

Van de cafébazen krijgt de gemeente soms het verwijt dat er te lang getalmd wordt om camerabeelden in te schakelen. "We hebben er eerst grondig over nagedacht", repliceert Vleugels.

"Want er zijn meer elementen die spelen. Zo moesten we opletten dat we geen onbehaaglijk gevoel veroorzaakten. Maar mede door goede ervaringen elders zijn die twijfels wat mij betreft weggenomen. Je voelt ook dat er een maatschappelijk draagvlak is. Ik zal er trouwens op toekijken dat bij het gebruik van de beelden ieders privacy gerespecteerd wordt. Dan ben ik er zeker van dat dit enkel een positieve invloed zal hebben", besluit de burgemeester.

De laatste maanden is er een verhoogd aantal vechtpartijen in de Heistse uitgangsbuurt onder de berg.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio