Sébastien Bruzzese ruilt AA Gent in voor Zulte Waregem

Sébastien Bruzzese ruilt AA Gent in voor Zulte Waregem

Sébastien Bruzzese ruilt AA Gent in voor Zulte Waregem

Print
Doelman Sébastien Bruzzese verlaat na dit seizoen AA Gent om bij Zulte Waregem aan de slag te gaan. De voormalige jeugdinternational ondertekende in het Regenboogstadion een contract voor twee seizoenen, met optie voor nog twee seizoenen extra. Dat maakte Zulte Waregem vrijdag bekend.

"Dit is een mooie uitdaging", verduidelijkte de 23-jarige Bruzzese de overstap. "Toen ik hoorde dat Zulte Waregem geïnteresseerd was, heb ik niet getwijfeld. Ook al waren er enkele andere pistes. Bij Zulte Waregem vind ik ook Francky Dury terug. Ik zal keihard werken om de keuze voor de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik sta te popelen om mij te bewijzen."

Aan de Gaverbeek moet Bruzzese de concurrentie met eerste doelman Sammy Bossut aangaan. "Sébastien is een heel talentvolle keeper met een mooi profiel. Deze opportuniteit konden we niet laten liggen", vulde Dury aan, die Bruzzese nog onder zijn hoede had bij AA Gent. Het contract van de huidige tweede doelman Tom Muyters wordt niet verlengd.

Bruzzese stond sinds 2010 onder contract in het Ottenstadion. Voordien speelde hij bij Club Luik (tot 2007) en RSC Anderlecht (2007-2010). Bij de Gentenaars was hij na revelatie Sergio Padt en Frank Boeckx pas derde doelman.

Belga

Foto: Photonews

Meer voetbalnieuws